mudita

compilatie_mudita_def_1-e1531986657842.jpg

Photo by Karen van Gilst

 

Mudita betekent sympathische vreugde. Het is het voelen van vreugde voor het geluk en succes van anderen.

In deze uitzonderlijke bezetting worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits verkennen de grenzen van hun instrument. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek te raken en een bijzondere sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije composities is geen enkel concert hetzelfde, op één enkel aspect na: de magie die ontstaat tijdens het musiceren.

In april 2018 is hun eerste album Listen To The Sound Of The Forest bij het Nederlandse label ZenneZ Records uitgekomen. De composities op het debuut album van Mudita zijn vertalingen van het geluk dat voelbaar is wanneer je in verbinding staat met jezelf en iedereen om je heen. Composities over zoeken, verlangen en loslaten met de natuur als grootste bron van inspiratie.

“Een pareltje.”- JazzNu.com

“Wie de plaat van Mudita in de speler stopt, verzeilt onmiddellijk in een wereld van verstilde landschappen.” – Progjazz.nl