OAK

Sjoerd van Eijck (1992) is een Nederlandse pianist en componist. De afgelopen jaren ontwikkelde hij zich sterk op lyrisch en avontuurlijk vlak. Dit is duidelijk te horen in zijn spel en composities.OAK is een van zijn nieuwste ensembles, en zijn eerste ensemble onder zijn eigen naam. In OAK staat de zoektocht naar ‘het nieuwe’ centraal. Een geluid dat wordt gezocht in nieuwe akkoordklanken, nieuwe harmonieën en nieuwe melodieën. Het avontuur, met elkaar, de muzikanten en het publiek, staat voorop. Met OAK ga je op reis, een muzikale reis die nooit hetzelfde is.


MUDITA

In deze uitzonderlijke bezetting worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits verkennen de grenzen van hun instrument. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek te raken en een bijzondere sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije composities is geen enkel concert hetzelfde, op één enkel aspect na: de magie die ontstaat tijdens het musiceren.

In april 2018 is hun eerste album Listen To The Sound Of The Forest bij het Nederlandse label ZenneZ Records uitgekomen. De composities op het debuut album van Mudita zijn vertalingen van het geluk dat voelbaar is wanneer je in verbinding staat met jezelf en iedereen om je heen. Composities over zoeken, verlangen en loslaten met de natuur als grootste bron van inspiratie.

In mei 2019 hebben zij een Edison, de oudste muziekprijs van Nederland, in de categorie Jazz World Vocaal/Nationaal voor dit album gewonnen.

“Een pareltje.”- JazzNu.com 

“Wie de plaat van Mudita in de speler stopt, verzeilt onmiddellijk in een wereld van verstilde landschappen.” – Progjazz.nl

website| facebookyoutube