OAK

Voor Sjoerd van Eijck is de tijd rijp om als componist en bandleider de schijnwerpers op te zoeken. Zijn in 2019 opgerichte ensemble OAK is het gedroomde vehikel. Van Eijck heeft louter medemusici om zich heen verzameld die zijn intieme stijl tot in het kleinste detail aanvoelen. Trompettist Koen Smits, bassist Alessandro Fongaro en slagwerker Willem Romers voegen rijke kleuraccenten en stuwende ritmiek toe aan Van Eijcks onmiskenbare pianosignatuur. Invloeden uit de vrije improvisatie, de klassieke muziek (van Bach tot Ravel), het minimalisme en de Scandinavische, melodische jazz stromen samen in het geluid van OAK. “Ik vertel een verhaal dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan beleven. De luisteraar wordt iedere keer meegenomen op een reis die nooit hetzelfde is”, benadrukt Van Eijck. Voor 2021 werkt het kwartet OAK aan het debuutalbum “Aurora”, daarbij ondersteund door talentontwikkelingsproject Music Hub Brabant.

SN_2021_OAK_0631

MUDITA

De kunst van het samen delen en groeien. Louter genoegen scheppen in het levensgeluk en plezier van de ander. Het levert inspiratierijke voeding op die je keer op keer in staat stelt de wereld met fris gemoed te omhelzen. Mudita zeggen ze in het verre oosten. Een innerlijke natuurbron van oneindige weelde die je altijd kunt aanboren. Uit deze bron put ook het Nederlandse trio Mudita. Levensomarmende muziek die geboren is uit een vloeiende verbintenis van zang, piano en trompet. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits koesteren de stilte, jongleren met melodieën en hernieuwen muzikale harmonie. In de ongerepte schoonheid van de vrije natuur vindt het trio zijn vervoering. Ongebonden, emotierijke improvisatiemuziek die wortels schiet in je hart, zich vertakt in je gedachtewereld en zich nestelt in je hele wezen.

In april 2018 is hun eerste album Listen To The Sound Of The Forest bij het Nederlandse label ZenneZ Records uitgekomen. De composities op het debuut album van Mudita zijn vertalingen van het geluk dat voelbaar is wanneer je in verbinding staat met jezelf en iedereen om je heen. Composities over zoeken, verlangen en loslaten met de natuur als grootste bron van inspiratie.

De diepe, gedeelde passie voor alles dat groeit en bloeit klinkt ook door op het nieuwe album dat begin 2021 verschijnt. Op Nature Of The Netherlands brengt Mudita een persoonlijk eerbetoon aan de onverwachte natuurpareltjes die Nederland herbergt. In 2021 staan de vele Nederlandse natuurparken extra in het zonnetje. Mudita reisde kriskras door het land en bezocht 21 nationale parken. Betoverd door deze indrukwekkende tocht werkte het trio 21 nieuwe stukken uit. In de handen van Mudita krijgt de onontgonnen Nederlandse natuurpracht plotsklaps vleugels.

“Een pareltje.”- JazzNu.com 

“Wie de plaat van Mudita in de speler stopt, verzeilt onmiddellijk in een wereld van verstilde landschappen.” – Progjazz.nl

website| facebookyoutube