about

SuzanneWaijers_MUDITA_Documentnaam_30

photo by suus waijers

 

Sjoerd van Eijck (1992) is een pianist, componist en docent uit Breda. In juni 2016 studeerde hij summa cum laude af voor zijn eindexamen concert geïmproviseerde muziek aan het Fontys School Academic of Music and Performing Arts, conservatorium van Tilburg. Hij volgde lessen bij Jeroen van Vliet, Wolfert Brederode en Rembrandt Frerichs. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd van o.a. Dave Liebman, Branford Marsalis, Jason Lindner en Harmen Fraanje. De afgelopen jaren ontwikkelde Sjoerd zich als een lyrische en avontuurlijke pianist. Dit staat centraal in zijn spel als in zijn composities. Hij laat zich inspireren door artiesten zoals Brad Mehldau, Lars Danielsson en Mathias Eick.

Een van zijn voornaamste ensembles van momenteel is Mudita. Samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits verweven zij de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten in één geluid.

Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en een bijzondere sfeer te creëren.

In 2018 hebben zij hun debuutalbum uitgebracht. Geïnspireerd door stilte en intensiteit zoeken zijn de grenzen van hun instrumenten op.

Daarnaast speelt Sjoerd in de Bredase SmallBand sensatie BOSCO, is hij betrokken bij talloze andere bands en projecten en is hij verbonden als docent aan Fontys School, Academic of Music and Performing Arts, conservatorium Tilburg, het Kunstpodium en de Nieuwe Veste.

“Een pianist die zelfstandig beweegt binnen de sferen van Erik Satie” – JazzNu.com

“Zijn touché is vlekkeloos en de rust die hij zoekt in zijn spel, en voortdurend vindt, is van begin tot eind een zegen voor de luisteraar en zijn medemusici.” – Progjazz.nl

“Van Eijck heeft een opvallend mooi toucher en tevens een rijk kleurenpalet” – Draaiomjeoren.com