about

SuzanneWaijers_MUDITA_Documentnaam_30

photo by suus waijers

 

Sjoerd van Eijck (1992) is een pianist, componist en docent uit Breda.  Hij volgde lessen bij Jeroen van Vliet, Wolfert Brederode en Rembrandt Frerichs op het conservatorium in Tilburg. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd van o.a. Dave Liebman, Branford Marsalis, Jason Lindner en Harmen Fraanje. De afgelopen jaren ontwikkelde Sjoerd zich als een lyrische en avontuurlijke pianist. Dit staat centraal in zijn spel als in zijn composities. Hij staat bekend vanwege zijn opvallend mooie toucher.

Een van zijn ensembles van momenteel is Mudita. Samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en een bijzondere sfeer te creëren. In 2018 hebben zij hun debuutalbum uitgebracht. Deze is in 2019 beloond met een Edison Jazz/World Award.

Daarnaast speelt Sjoerd in de Bredase SmallBand sensatie BOSCO en is hij betrokken bij talloze andere bands en projecten. Ook is hij verbonden als docent aan Fontys School, Academic of Music and Performing Arts, conservatorium Tilburg en muziekschool de Nieuwe Veste.

De afgelopen jaren heeft Sjoerd mogen samenwerken met o.a Eric Vloeimans, Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet, Mete Erker, Maarten Hogenhuis, Jasper van Hulten, Michiel Stekelenburg, Hans van Oosterhout, Benjamin Herman, Pascal Vermeer, Teus Nobel, Jasper Staps, Peter Tiehuis, Reinier Baas, Tom Beek, Louk Boudesteijn, Ilja Reijngoud, Ruben Hein, Jeroen Vierdag en vele anderen.

“Een pianist die zelfstandig beweegt binnen de sferen van Erik Satie” – JazzNu.com

“Zijn touché is vlekkeloos en de rust die hij zoekt in zijn spel, en voortdurend vindt, is van begin tot eind een zegen voor de luisteraar en zijn medemusici.” – Progjazz.nl

“Van Eijck heeft een opvallend mooi toucher en tevens een rijk kleurenpalet” – Draaiomjeoren.com